Lees hier het laatste nieuws over Sinterklaas en zijn Pieten in Etten-Leur! Gaat alles goed met de voorbereidingen? Wanneer komen ze aan in Etten-Leur, hoe laat en welke route volgen ze? Maar ook welke stunts halen de Pieten uit? Leuke nieuwtjes en weetjes lees je hier als eerste, dus kom regelmatig terug!


Etten-Leur, 01 september 2023

De nieuwe route van de intocht voor 2023 staat online. Let op: Sinterklaas komt dit jaar niet meer naar het Oude Raadhuis op de Markt, maar slaat vanaf de kruising Oude Bredaseweg en Anna van Berchemlaan direct linksaf richting de Nobelaer. Neem alvast een kijkje wat voor jou het mooiste plekje langs de route is.


Etten-Leur, 13 november 2021

Update: Ook na de persconferentie van 12 november omtrent de nieuwe coronaregels, kunnen we gelukkig meedelen dat de intocht in Etten-Leur doorgaat! Let wel op de geldende regels.


Etten-Leur, 12 november 2021

Bekijk op de corona druktemeter van Etten-Leur hoe druk het is langs de route. Zoek een leuk plekje uit op een niet al te druk punt. Dan zorg je voor de veiligheid van iedereen en heb je ook nog meer kans om Sinterklaas en de pieten goed te zien!


Etten-Leur, 11 november 2021 

De Etten-Leurse Bode heeft ook een nieuwsartikel over onze aanstaande intocht geschreven.

Wil je ook weten wat er in staat, klik dan hier en lees met veel plezier.


DE INTOCHT GAAT DOOR!

Na de livestream van vorig jaar, is er nu weer een echte live intocht mogelijk. Met jullie medewerking aan de onderstaande punten, gaan we er samen een geweldig feest van maken.

 

Verspreid jullie zoveel mogelijk langs de gehele route. Van de havenkom tot aan de Turfvaart en van de havenkom tot aan de Markt, er is plaats genoeg!

 

Hou je alsjeblieft zoveel mogelijk aan de 1,5 meter afstand

 

Blijf met klachten thuis

 

Er is geen officieel welkom op de kade, zoals jullie gewend zijn. Na zijn aankomst, vervolgt Sinterklaas direct zijn route richting de Markt. Er is dus geen mogelijkheid tot handjes schudden en selfies of iets dergelijks, maar uitbundig zwaaien en dansen vinden Sinterklaas en de pieten geweldig.

 

Dit jaar zijn niet alleen de cadeautjes verpakt, maar ook de pepernoten. Denk daarom bij het uitpakken ook aan ons milieu in Etten-Leur en laat geen afval achter op straat.

 

Er zijn lieve mensen die al sinds jaar en dag hun huis openstellen voor de pieten langs de route. Dit jaar mogen zij echter niet naar binnen, wij vragen uw begrip hiervoor.

 

We beseffen heel goed dat het dit jaar weer anders is dan anders, maar als we met zijn allen bovenstaande punten naleven, kunnen we er toch een fantastisch feest van maken.

 

Sinterklaas en de pieten kijken in ieder geval al heel erg uit om jullie allemaal weer te zien.

 

Veel plezier!


Heb je een eigen site, blog, vlog, Insta of TikTok, deel dan onderstaande banner en zegt het voort:
hij komt, hij komt, die lieve goede Sint...


Etten-Leur, 3 oktober 2021 

Hallo allemaal,

Nog even en Sinterklaas komt weer naar Nederland.

Etten-Leur zal Sinterklaas ook dit jaar kunnen verwelkomen en wel op 14 november!

Noteer deze datum alvast in je agenda.